Scutecelul, un pericol pentru sanatatea micutului tau

Scutecelul, un pericol pentru sanatatea micutului tau

De la nastere, pana in momentul in care bebe devine independent alegand olita, pielea bebelusului tau este atinsa de aproximativ 8000 de scutece. De ce sa iti infasori copilul in plastic?

Substantele nocive si procedeele folosite la fabricarea scutecelor pot determina efecte negative asupra pielii micutului, dar si mediului inconjurator. Compusii organici volatili, sodium poliacrilat, dioxina sau substanta chimica numita tributil-tin sunt materiile de pe lista scutecelor de unica folosinta ce pun in pericol sanatatea copiilor nostri. Mai mult decat atat, in compozitia scutecelor se regasesc si poliuretanul, adezivi, cerneala sau lotiuni care contin petrolatum (vaselina), substanta ce poate fi contaminata cu un compus cancerigen numit polycyclic aromatic hydrocarbons. Si parfumul placut al scutecelor poate afecta pielea micutului, deoarece contine ftalati, substante chimice ce perturba sistemul endocrin al copilului.

Insa noi, mamicile, putem evita situatiile in care sa ne expunem bebelusii unor astfel de riscuri folosind produse prietenoase cu pielea celui mic, dar si cu mediul incojurator. Alegand scutecele Eco by Naty nu facem decat sa contribuim la cresterea sanatoasa a celor mici respectand natura, caci filozofia Naty este de a imbunatati constant produsele pentru a proteja mediul inconjurator cat mai mult cu putinta. Venind cu solutii inovative, obiectivul Eco by Naty este folosirea materialelor naturale si regenerabile fara a pierde la capitolul performanta. Pasta de lemn pufoasa si pelicula exterioara din amidon de porumb asigura un scutecel uscat si delicat, timp indealungat. Asadar, te poti asigura ca materialele ce intra in contact cu pielea bebelusul tau sunt 100% ne-inalbite cu clor si compostabile, avand certificatul OK compost. Iar pentru a reduce numarul de chimicale daunatoare din scutece, cei de la Naty folosesc ca bariera impotriva scurgerilor o pelicula din amidon de porumb nemodificat genetic. Ce poate fi mai linistitor pentru o mama decat sentimentul de a-i oferi copilasului ei doar produse delicate cu pielea sa? Trebuie sa stii ca aceste materiale „respira” in mod natural, permitand aerului sa ajunga la pielea delicata a bebelusului. Rezultatul este un scutecel aerisit, uscat si mai confortabil, ce nu cauzeaza iritatii. Inca o modalitate prin care Naty a redus numarul substantelor nocive este eliminarea parfumului. Este folosita numai pulpa de lemn ne-albita cu clor, avand la baza  o tehnica ce foloseste compusi fara clor pentru albirea pulpei de lemn sau pastei de lemn.

Pișcot, mezina familiei Furtuna, s-a miscat in voie pe parcursul intregii ei aventuri de-a busilea, asta datorita confortului asigurat de scutecele organice Eco by Naty, atat de moi, catifelate si prietenoase cu natura. Acesta este motivul pentru care iti recomand si tie sa le alegi scutecele organice Eco by Naty si pentru micutul tau!

Cu drag,

Mihaela Furtuna

Mama a trei copii, manager Copil Drag

No Comments

Post A Comment
})