Dezvoltarea inteligentei si a creativitatii prin joaca

Dezvoltarea inteligentei si a creativitatii prin joaca

In procesul de crestere si invatare, joaca constituie un factor extrem de important. Daca in primii ani de viata, notiunile de baza precum numararea, deprinderea culorilor, a formelor si marimilor constituie un proces firesc, intelegerea spatiala si dezvoltarea unei gandiri matematice si strategice poate fi un proces ceva mai complicat pentru micutii nostri. Lego vine in ajutorul parintilor, prin crearea unor seturi ce ofera micutilor experienta cu obiecte tridimensionale. Chiar stiinta sustine acest fapt,  iar un studiu efectuat in anul 1999 a aratat ca prescolarii care au inregistrat rezultate mai bune la aptitudinile spatiale sunt interesati de joaca cu caramizile. Astfel, cei pasionati de constructia cu aceste piese au fost mai indemanatici in reproducerea modelelor de constructie complexe.

In acest fel s-a dovedit ca aceste constructii realizate cu piesele Lego dezvolta o gandire fizica, datorita faptului ca pe masura asamblarii pieselor, copilul descopera cum sa gandeasca in trei dimensiuni si sa echilibreze greutatea constructiei. Si in cazul problemelor scrisului de mana, s-a demonstrat ca piesele Lego pot avea efecte pozitive, prin dezvoltarea abilitatilor de motricitate. Constructiile implica miscari ale muschilor mici din degete si maini, stimuland miscari fine si atente ale acestora. De asemenea, creativitatea micutului este pusa la incercare cu ajutorul caramizilor Lego, iar predispozitia pentru o viitoare cariera in design, constructii sau arhitectura poate fi anticipata!

Baza unei arhitecturi uimitoare este o placa menita sa sustina intreaga constructie. Indiferent daca pe micutul tau il pasioneaza constructia de strazi, este fascinat de castele sau de blocuri „zgarie nori”, aceasta placa de baza gri este punctul de pornire perfect pentru a construi si a se juca cu propriile creatii Lego.

Iar pentru constructorii in devenire, setul Lego Classic este ideal pentru sporirea creativitatii copiilor incepand cu varsta de 4 ani! Posibilitatile de constructie sunt nesfarsite, multumita caramizilor clasice in 29 de culori diferite si piese speciale incluzand ferestre, usi, roti, elice si ochi, ce permit asocieri nesfarsite!

De asemenea, setul de constructie creativa Lego Classic  a fost gandit atat pentru expertii creativi, cat si pentru incepatorii cu varsta de peste 4 ani. Amestecul de caramizi clasice Lego si piesele speciale ce includ o usa, fereastra, roti, ochi si un rotor vor inspira constructorii de toate varstele, facand din acest set un supliment grozav pentru orice colectie Lego existenta. In plus, setul include si 9 idei de modele potentiale cu instructiuni de constructie incluse.

Cu seturile Lego Classic imaginatia celui mic va fi stimulata la nesfarsit, iar invatarea va deveni un proces mult mai usor si placut!

Recomand cu drag seturile Lego Classic pentru dezvoltarea copiilor vostri dragi!

Mihaela Furtuna

mama si fondator Copil Drag

No Comments

Post A Comment
})