Detergentii si efectele lor nocive asupra copiilor nostri

Detergentii si efectele lor nocive asupra copiilor nostri

Ca mama, imi doresc tot mai mult sa le asigur copiilor mei o viata sanatoasa. Introduc in alimentatia lor fructe si legume proaspete, le prepar zilnic retete nutritive si aleg cele mai bune produse de ingrijire. Toate pentru cei trei Furtunosi ai mei: Domnul T, Printesa si Piscot, despre care v-am tot povestit.

De curand, insa, am descoperit ca pe lista produselor care le pune in pericol sanatatea micutilor mei se afla detergentii. Parfumul detergentului nostru a constituit mereu un criteriu esential, insa prezenta surfactantilor din compozitia detergentului, un ingredient care ajuta la penetrarea in adancime a tesaturilor, m-a determinat sa renunt la a mai alege parfumul cel mai puternic si mai placut. Surfactantii pot lasa in urma benzen, o toxina relationata cu aparitia cancerului si disfunctiile aparatului reproducator. Acumulate in organism prin intermediul inspiratiei, substantele de la baza parfumului pot provoca dereglari ale sistemului endocrin si ale celui nervos. Micutii nostri sunt cei mai expusi acestor riscuri, iar faptul ca aproximativ 20% dintre copiii sufera de astm m-a determinat sa renunt la acesti detergenti in favoarea unora ecologici. In plus, dincolo de pericolul aparitiei astmului, substanta LAS din  compozitia detergentilor poate cauza iritatii ale pielii in urma contactului prelungit. De aceea, persoanele cu piele sensibila, in special copiii, risca o degradare grava a straturilor superficiale ale epidermei, sub actiunea particulelor de detergent care n-au fost inlaturate complet prin clatire. Dermatita, spre exemplu, poate fi provocata de acesti detergenti pe care noi, mamicile, ii folosim zilnic. Inflamatii precum pielea uscata, hiperemie (piele rosie), prurit (mancarime), cruste si alte leziuni exfoliative, papule (leziuni hiperemice reliefate – bubite) sau vezicule (leziuni cu continut lichidian – basici), pot constitui efecte grave ale folosirii detergentilor din comert. Mai mult decat atat, fosfatii sunt substante extrem de daunatoare pentru mediul inconjurator. Acestia sunt responsabili de poluarea apelor si de otravirea animalelor acvatice.

Eu am ales detergentul lichid bio pentru rufe, fara miros, Ecos de la EARTH FRIENDLY. Acesta nu contine uleiuri esentiale si are un Ph neutru, fiind ideal pentru spalarea hainutelor noilor nascuti. Daca va doriti un parfum subtil, puteti alege si detergentul lichid EARTH FRIENDLY cu musetel si lavanda. Delicat cu pielea sensibila a bebelusului, acest detergent lasa hainutele curate si moi. Are ca baza plantele, este non-toxic si prietenos cu mediul inconjurator.

Tu ai renuntat la detergentii daunatori pentru sanatatea micutul tau?

Astept comentariile voastre!

Cu drag,

Mihaela Furtuna

mama a 3 minuni

No Comments

Post A Comment
})