De ce e important voluntariatul pentru copilul tau

copii-voluntari-MagiCAMP

De ce e important voluntariatul pentru copilul tau

Voluntariatul a devenit un mod de viata, iar eu cred in schimbare si in oameni frumosi care nu raman indiferenti la nevoile celor din jur. Tocmai de aceea, fiecare ocazie de a ajuta este un motiv de bucurie pentru mine. Fiind mai atenta la nevoile celorlalti am inteles de ce e important voluntariatul si ce efecte pozitive are in viata mea. Tot din dorinta de a ajuta, am pus bazele si proiectului de suflet Copil drag care, inca de la inceput, si-a propus sa vina ca un sprijin pentru mamici, copii si toti cei care au nevoie de un mic ajutor.

Mai mult, ca mama, consider ca voluntariatul face minuni in educatia copiilor si are numeroase beneficii pentru cresterea lor in mod armonios. Tocmai din acest motiv abia asteptam momentul sa-i pot implica si pe micutii mei in activitati cu scop caritabil, mai ales ca cei mici sunt entuziasti si deschisi spre nou, dar si foarte dezinvolti si sociabili cu cei din jur.

Asa ca, de curand Piscot, alaturi de prietena ei, Domnisoara T. au participat la prima actiune in calitate de voluntari MagiCAMP. A fost o experienta emotionanta, iar eu am fost foarte bucuroasa sa le vad pe micute entuziasmate si dornice sa ii ajute pe cei din jur, dar si sa socializeze cu oamenii prezenti la eveniment.

Ce este MagiCAMP?

 

MagiCAMP (www.magicamp.ro) este una dintre cele mai cunoscute Asociatii Non Profit din Romania, dar si una dintre cele mai apreciate si mai iubite, votata la Gala Societatii Civile pentru cel mai bun proiect social, care face minuni pentru copiii care se confrunta cu probleme de sanatate.

voluntari-eveniment-caritabil

 

Cum au ajuns Piscot si Domnisoara T. voluntari pentru MagiCAMP?

 

Prietena noastra draga Loredana Dogariu, voluntar MagiCAMP, a organizat evenimentul caritabil “Love is my color-colectia Rainbow” pentru copiii cu probleme oncologice de la MagiCAMP. Evenimentul a avut loc la Casa Monteoru, un loc de poveste, unde au fost prezenti numerosi invitati, care ne-au incantat cu momente muzicale perfecte pentru o atmosfera magica.

Scopul evenimentului caritabil a fost strangerea de fonduri pentru copiii cu probleme oncologice, mai exact pentru organizarea taberei de la Branesti, poate cea mai frumoasa saptamana pentru ei, acolo unde au parte numai de iubire, fericire, joaca si multa magie. Este saptamana care le da speranta intr-o lume mai buna si o viata lipsita de probleme.

Piscot si Domnisoara T., manechine pentru Colectia Rainbow

 

Prezentarea Colectiei Rainbow a fost momentul preferat al serii, care s-a lasat cu dans, voie buna, zambete si ochii plini de fericire si speranta. Colectia a surprins numeroase piese vestimentare in culorile curcubeului sau cu accente ale celor 7 culori.

Printre manechinele care au prezentat colectia s-au numarat si Piscot si Domnisoara T., care au defilat alaturi de parinti sau prieteni ai copiilor Magici, toti voluntari MagiCAMP. A fost o seara cu adevarat magica, iar micutele au intrat in lumea voluntarilor MagiCAMP cu mult entuziasm si bucurie.

 

educatie-copii-voluntariat

 

De ce e important voluntariatul pentru copilul tau si ce beneficii are pentru educatia lui

 

Dorinta de a-i implica pe micuti in activitati cu scop caritabil nu a fost deloc intamplatoare. Consider ca este nevoie ca ei sa-si formeze o parere cat mai concreta despre viata ca sa-si poata seta obiective realiste si sa fie fericiti. Si mai cred ca esti cu adevarat implinit atunci cand ii ajuti pe ceilalti. Voluntariatul este un aliat de nadejde in cresterea si educatia copiilor, care are numeroase beneficii, asa ca e important sa ii indrumam sa fie atenti la nevoile celorlalti si sa participe la actiuni cu scop caritabil.

Prin voluntariat copiii isi creioneaza mai bine setul de valori dupa care sa se ghideze in viata, devin mai empatici, mai realisti, invata sa aprecieze mai mult lucrurile pe care le au si sa gaseasca bucuria in gesturi si lucruri marunte. Mai mult, ei isi fac prieteni noi si capata mai multa incredere in sine.

Evenimentul Love is my color prin colectia Rainbow a oferit copiilor cu probleme oncologice sansa sa mearga in tabara de la Branesti, locul unde ei se simt lipsiti de probleme, fericiti si plini de viata si noua o sansa sa fim mai bucurosi si mai recunoscatori.

 

Eveniment-caritabil-voluntariat

 

 

Suntem foarte mandri ca am putut sa fim alaturi de ei si sa le aducem, alaturi de toti cei care au fost prezenti la eveniment, multe zambete si speranta. Piscot si Domnisoara T. au fost la fel de incantate si sunt entuziasmate sa faca parte dintr-o echipa de oameni MAGICI, asa cum sunt voluntarii asociatiei MagiCAMP.

Lumea ar fi mai buna daca ar fi mai multe actiuni de acest fel si mai multi oameni Magici!

Tu i-ai implicat pe micutii tai in actiuni de voluntariat? Cum a fost si ce au invatat din aceasta experienta?

 

P.S: Daca vrei sa-i ajuti pe copiii cu probleme oncologice de la MagiCAMP, poti sa o faci donand pe site-ul asociatiei, unde gasesti mai multe detalii: https://donez.pentrumagichome.ro/

 

Cu drag,

Mihaela,

mamica a trei copii

Fondator @CopilDrag

 

No Comments

Post A Comment