Stiti cum influențează LEGO® dezvoltarea copiilor?

Stiti cum influențează LEGO® dezvoltarea copiilor?

Încă din 1940, de când a fost creat, LEGO® a făcut parte din viețile a milioane de copii și a ajuns să fie folosit în terapii, procese educaționale, școli și grădinițe. De ce a avut atât de mult succes? De ce toată lumea îl folosește și, mai ales, cum influențează copiii care se joacă cu el?

Principala ”muncă” a copiilor noștri este joaca. Astfel, ei învață lucruri noi de care au nevoie, își dezvoltă abilități și caracteristici care să îi ajute mai târziu în ceea ce au de făcut. Jocurile cu care își ocupă timpul sunt extrem de importante, fiind ca niște cursuri care îi pregătesc pentru lucrurile mai complexe pe care urmează să le învețe.

De mai bine de 70 de ani construcțiile LEGO® sunt atracția unui număr impresionant de copii și, mai mult, sunt folosite în terapiile pentru copii cu autism sau Sindromul Down. De ce?

  • Prin construcțiile Lego®, copiii își dezvoltă gândirea laterală și creativitatea. Piesele vin dezasamblate, în diferite forme și mărimi, iar copiii sunt atât de atrași de ele, pentru că aceste mici bucățele pot să ia orice formă își imaginează ei;
  • Ceea ce le face atât de interesante este tocmai flexibilitatea de a fi îmbinate în multe feluri și de a lua orice formă pe care micuțul o visează. Asta îi stimulează foarte mult creativitatea și imaginația;
  • Își dezvoltă conceptul de 3D și abilitățile spațiale,la fel și răbdarea de a încerca de mai multe ori până când ”proiectul final” este gata;
  • Își dezvoltă spiritul de organizare, învață să creeze un plan de construcție;
  • Își dezvoltă comunicarea și lucrul în echipă, dacă se joacă în grup;
  • Își dezvoltă motricitatea fină și coordonarea ochi-mână. Piesele de lego au diverse forme și mărimi, care mai de care mai provocatoare pentru cei mici. Prin asamblarea și desfacerea lor, aceștia învață să se coordoneze, își perfecționează îndemânarea și dexteritatea, iar studiile arată că acest lucru îi ajută foarte mult atunci când învață să scrie.

Așadar, LEGO® ramane, după zeci de ani, un joc extrem de util și folositor în dezvoltarea celor mici, o modalitate excelentă de petrecere a timpului copiilor, care aduce beneficii importante și demonstrează a nu fi doar o ”joacă”.

 

Terapeut,

 Andra Dumitrache

 

e-mail: andra.dumitrache@yahoo.com

tel: 0753.317749

www.haisafimsanatosilacap.ro

 

 

Photo credit: www.inhabitat.com

No Comments

Post A Comment
})