Comunitatea Mamica Draga

Mamica Draga a lunii octombrie 2016

Campania „Mamica draga” s-a nascut din dorinta mea de a crea o comunitate care sa alature mamicile cu acelasi gand nobil: de a-si creste copiii frumos si cat mai sanatos cu putinta. Sunt mamele care gasesc mereu alternative sanatoase de consum, se intereseaza de implicarea micutilor in activitati menite sa ii dezvolte armonios, si ii educa in sensul respectarii valorilor.

A fi mama este, intr-adevar, un dar de la Dumnezeu, de aceea, am fost incantata sa descopar povestile frumoase ale mamicilor comunitatii noastre.  Povestea mamicii Silvia Cotelea Cazacu m-a impresionat prin emotia transmisa, prin sinceritate si entuziasm. Dna. Silvia Cotelea Cazacu are o fetita de 7 luni, iar legatura cu aceasta este foarte emotionanta. Rugata sa ne povesteasca ce a invatat de la copilul sau, aceasta ne-a impartasit ca a descoperit cum sa iubeasca, sa aiba rabdare, dar cel mai important, cum sa se bucure de orice lucru din jurul sau. Cea mai frumoasa amintire alaturi de fetita si familia sa este una la fel de speciala, ce a incununat sentimentele lor sincere si a creat o legatura puternica intre membrii familiei. Momentul cel mai frumos povestit de catre dna. Cazacu a fost botezul micutei si cununia lor religioasa, caci „au fost multe emotii pentru fiecare dintre noi si pentru ca am simtit un mare val de iubire cum ne-a acoperit”. Mai departe, prin interviul nostru ne-am dorit sa aflam care este rutina mamelor din comunitate, iar la aceasta intrebare, mamica noastra a raspuns ca nu exista o rutina, caci atat ei, cat si micutei le place sa trezeasca tarziu, sa manance si, mai apoi, sa mearga impreuna la plimbare. Intoarse acasa, mamica ne povesteste ca se joaca impreuna, dorm, mananca, urmand sa o ia de la capat. Insa, in cadrul  rutinei zilnice, masajul si baita fetei sunt momentele speciale, de care se bucura cel mai mult. Am rugat-o pe mamica noastra sa ne spuna si care sunt cele mai importante roluri ale sale in cadrul familiei si in viata copilului sau, iar raspunsul sau ne-a placut tare mult! Mamica ne-a destainuit ca nu poate vorbi despre ideea de rol, deoarece ar fi  destul de restrictiv, caci: „functionez ca un motoras in viata de familie, la fel cum si ei sunt motorul meu si ma bucur din plin de fiecare moment pe care il petrecem impreuna”. Intrebarea „Care a fost/este cea mai mare provocare din experienta ta de mama?” a fost momentul in care aceasta ne-a destainuit ca rolul de mama presupune renuntarea la confortul propriu, „fie ca inseamna durerea postnatala si a alaptarii, fie ca inseamna somnul sacadat sau dusurile scurte si intrerupte de tipete”. Rugata sa adreseze un sfat mamicilor comunitatii noastre, dna. Cazacu a transmis urmatoarele cuvinte: „Sfatul meu este sa-si gaseasca puterea sa priveasca in interiorul lor, si-sa gaseasca acel ceva care le defineste, si sa nu renunte niciodata la el. O mama fericita este cea care nu se neglijeaza!”.

I-am multumit mamicii pentru inscrierea in campania „Mamica draga” si raspunsurile sale pretioase, oferindu-i un cadou pentru micuta sa: un costumas pentru seara de Craciun.

Campania „Mamica draga” continua, de aceea, mamicile care isi doresc sa participe si sa ne povesteasca din experienta lor,  sunt rugate sa completeze interviul care se gaseste aici: http://copildrag.ro/mamica-draga/

Va astept cu drag in comunitatea noastra!

Mihaela Furtuna,

Mama si manager Copil Drag

MAMICA DRAGA

Campania Mamica Draga continua!

Doamnele care doresc sa ne vorbeasca despre experienta lor de mamica draga sunt rugate sa completeze interviul care se gaseste aici: http://copildrag.ro/mamica-draga/

Va astept cu drag in comunitatea noastra!

Mihaela Furtuna

manager Copil Drag

})