Ce stiti despre somn? Iata cateva informatii utile

Ce stiti despre somn? Iata cateva informatii utile

Un studiu realizat de Academia Nationala de Stiinte a aratat ca micile reprize de somn de cel putin 30 de minute ii ajuta pe bebelusii  intre 6 si 12 luni sa retina mai usor informatiile pe care le-au invatat. Stim cu totii ca in somn creierul actioneaza in favoarea consolidarii memoriei. Cercetatorii au fost oarecum surprinsi cand au aflat ca cei mici sunt mai receptivi la informatii atunci cand sunt somnorosi.  Aceasta stare poate fi, de fapt, o perioada de atentie sporita si este favorabila pentru invatare.

Alta constatare a fost aceea ca este de preferat ca cel mic sa nu doarma de fiecare data cand este somnoros, ci sa respecte un orar strict de dormit. Desi pare dificil de implementat, parintii ar trebui sa incerce aceasta abordare ori de cate ori este posibil.

Un alt studiu, realizat de un centru de control al bolilor, spune ca tinerii au nevoie de 9-10 ore de somn pe zi. Din pacate, 45% dintre acestia nu dorm suficient de mult. Acest lucru este din cauza mai multor motive, precum obligatiile academice si sociale sau accesul in orice moment la Internet.  Parintii trebuie sa le vorbeasca inca de la o varsta timpurie despre importanta somnului.  In cazul in care simtiti ca cel mic nu doarme suficient, ati putea consulta un medic pentru a-i da cateva sfaturi. Insa ceea ce este cel mai important este sa-i incurajati sa mearga la culcare la aceeasi ora in fiecare seara si sa-si opreasca device-urile ( telefon, tableta, televizor, calculator ) cu cel putin jumatate de ora inainte de culcare. Cititul sau ascultarea unei muzici in surdina poate ajuta la crearea unei atmosfere propice pentru a adormi.

Cu drag,

Echipa Copil Drag

Traducere si adaptare: Echipa Copil Drag

Sursa: www.childdevelopmentinfo.com

No Comments

Post A Comment
})