Bona micutului nostru: cum alegem persoana potrivita?

Bona micutului nostru: cum alegem persoana potrivita?

In calitate de mama stiu cat de important este sa ne inconjuram copiii de persoane de incredere, cu o influenta pozitiva asupra lor, mai ales cand vine vorba de o bona. Cu siguranta, cele mai bune recomandari le vom primi de la persoanele apropiate, care au intrat in contact cu astfel de persoane. Insa, de ce trebuie sa tinem cont atunci cand alegem bona micutului nostru?

Site-ul Baby Center recomanda, in primul rand, sa ne asiguram ca persoana angajata este suficient de matura. Cu cat persoana este mai in varsta, cu atat mai bine. Este important sa vorbiti cu aceasta in prealabil si sa ii oferiti timp sa interactioneze cu cel mic astfel incat sa descoperiti cat de bine comunica impreuna. Desigur, varsta nu este singurul criteriu demn de luat in calcul atunci cand va hotarati sa angajati o bona. Ar trebui sa va intereseze care este experienta sa anterioara, de cat timp se ocupa de ingrijirea copiilor, care au fost varstele celor mici pe care i-a supravegheat si care au fost responsabilitatile sale.

Este important ca bona copilului sa inspire incredere si sa fie capabila sa actioneze in situatii de urgenta. Stabiliti cateva reguli de baza astfel incat sa nu intampinati discutii in contradictoriu pe parcurs. Este in regula sa se uite la televizor? Se va ocupa si de spalatul vaselor dupa cina? Cu siguranta, va fi interzis sa fumeze sau sa consume alcool in intervalul orar stabilit.

Daca aveti copii mai mari, aflati in ce masura va dori sa se implice in activitatile acestora. Va fi dispusa sa participe la jocurile lor de fotbal? Aceste intrebari va vor ajuta sa descoperi disponibilitatea si rabdarea sa. Este bine ca aceasta persoana sa fie capabila sa se impuna, dar sa fie deschisa, in acelasi timp, la propunerile celor mici.

La prima interactiune cu cel mic, puteti sa ii cereti sa soseasca cu o ora inainte de plecarea dumneavoastra. Astfel, va afla mai multe lucruri despre relatia dumneavoastra cu micutul, despre modul in care va comportati cu acesta si va putea sa preia din comportamentul observat. De asemenea, este bine sa ii propuneti sa va viziteze si sa petreaca timp cu cel mic chiar si cand sunteti acasa, pentru a lega o relatie de prietenie cu cel mic.

Oferiti-i acesteia toate informatiile necesare: de la numerele de telefon pe care sa le apeleze in caz de urgenta, pana la detaliile legate de alimentatia celui mic. Puneti accentul pe programul copilului, pe rutina sa de odihna si igiena. Daca va gati sau se va ocupa de pregatirea hranei micutului, oferiti-i sansa de a cunoaste bucataria si asigurati-va ca stie sa prepare mancarea copilului in mod corespunzator. In cazul in care dumneavoastra veti parasi orasul, este bine sa o puneti in contact cu persoanele, vecinii si cunostintele pe care se poate baza in caz de urgenta si sa ii oferiti numerele acestora de telefon.

Dincolo de aceste recomandari, este ideal sa alegeti persoana pe care o simtiti cea mai apropiata de personalitatea dumneavoastra si de modul de interactiune cu cel mic. De asemenea,  intrebati copilul, daca este suficient de mare, cum se intelege cu viitoarea sa bona si daca este o placere sa petreaca timp impreuna.

Cu drag,

Mihaela Furtuna

mama a trei copii

Manager Copil Drag

 

Sursa: https://www.babycenter.com/

Traducere si adaptare: Echipa Copil Drag

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment
})