8 modalitati prin care sa le redati fetitelor increderea in propria persoana

8 modalitati prin care sa le redati fetitelor increderea in propria persoana

Fetitele sunt supuse unor presiuni sociale mai mari decat se intampla in cazul baietilor. Inca de cand sunt mici, acestea primesc o serie de semnale contradictorii: desi sunt incurajate sa dea tot ce e mai bun, li se cere sa fie modeste si sa nu atraga atentia asupra lor. Increderea in propria persoana este esentiala in cazul acestora, de aceea, in calitate de parinti, este esential sa le oferim o educatie sanatoasa in acest sens.

Daca aveti o fetita, iata cum puteti sa ii claditi increderea in propria persoana:

  1. Incurajati-i asertivitatea

Incurajati-o sa isi exprime nevoile si sa le adreseze adultilor, iar in relatie cu alti copii, explicati-i ca atunci cand nu este multumita de felul in care este tratata, sa le explice frumos care ii sunt nemultumirile.

  1. Fiti specifici atunci cand ii faceti complimente

Cand ii spuneti ca este inteligenta, este important sa ii oferiti si exemple concrete. Spuneti-i, de pilda, ca are o memorie buna sau ca are o capacitate de asimilare mare a informatiilor.

  1. Incurajati-o constant

Este recomandat sa ii incurajati talentele si sa remarcati cand face progrese chiar si de la o saptamana la alta.

  1. Ajutati-o sa inteleaga de ce uneori relatiile dintre oameni pot parea nedrepte

Daca micuta dvs. nu a fost invitata la ziua unei prietene, nu inseamna ca i s-a adus o insulta. Mai mult, atunci cand un alt copil ii va spune „nu putem fi prieteni”, cea mica va trebui sa inteleaga ca poate respectivul copil nu este intr-o dispozitie prea buna, iar acest lucru nu trebuie sa o afecteze si pe ea.

  1. Incurajati competentele micutei

Cum altfel putem sa le incurajam potentialul decat lasandu-le sa se descurce singure in situatii dificile? Asadar, nu va grabiti atunci cand cea mica solicita ajutorul dvs. si oferiti-i un timp pentru a gasi singura o solutie.

  1. Incurajati practicarea unui sport

Astazi, fetele au o multitudine de variante. Fie ca isi doreste sa practice gimnastica sau fotbal, oferiti-i sansa de a incerca ambele optiuni si a alege varianta care i se potriveste mai bine si care o pasioneaza mai mult. Important este sa nu incercati sa decideti pentru ea.

  1. Spuneti-i ca este frumoasa

Cea mica trebuie sa inteleaga ca nu exista perfectiune, iar imaginea femeilor de pe copertile revistelor pot fi deseori ajustate pentru a arata atat de bine. Pentru a-i spori increderea in propria persoana, faceti-i complimente ori de cate ori aveti ocazia. Insa, asa cum am precizat si mai sus, este bine ca acestea sa fie specifice: „Ai avut o pozitie foarte frumoasa astazi la gimnastica” o poate ajuta pe micuta mai mult decat va inchipuiti.

  1. „Femeile pot fi capabile de orice”

Ori de cate ori aveti ocazia: fie ca va uitati impreuna la TV, cititi un ziar sau o revista, oferiti-i exemple de femei puternice care au reusit tot ce si-au propus. Este bine sa ii recomandati sa citeasca lecturi ce surprind caractere feminine puternice. In felul acesta, va creste cu ideea ca femeile sunt capabile de a schimba lumea in bine!

 

Cu drag,

Mihaela Furtuna

mama a doua fetite

 

Sursa: babycenter.com

Traducerea si adaptarea: Echipa Copil Drag

No Comments

Post A Comment
})