3 activitati distractive pentru prescolari

3 activitati distractive pentru prescolari

Primavara a sosit, iar micutii nostri sunt tot mai dornici de joaca. Plimbarile in aer liber, cu rolele sau bicicleta sunt distractive pentru cei mici, insa cum sa ii implicam pe copiii nostri in activitati menite sa le dezvolte creativitatea?  In calitate de parinti, avem datoria sa ne bucuram alaturi de cei mici de zilele insorite de primavara si sa ii incurajam,  in acelasi timp,  sa isi dezvolte simtul artistic. Desi unele dintre activitatile pe care vi le propunem sunt incluse si in programele educative de la gradinita sau scoala generala, este important sa petreceti timp de calitate si sa va distrati impreuna!

Am pregatit o lista cu activitatile  care sa va inspire in petrecerea timpului liber cu cel mic, iata propunerile noastre:

  1. Realizarea de fluturasi din hartie colorata

Daca cel mic are intre 3 si 8 ani, aceasta activitate
este ideala, intrucat ajuta la dezvoltarea simtului estetic al copilului. In plus, realizarea acestora nu dureaza mai mult de 20 de minute. Dupa finalizarea fluturasilor, este important sa alegeti impreuna locurile din casa pe care le puteti decora, astfel incat cel mic sa se simta apreciat pentru munca depusa. Aveti nevoie de doar de cateva carlige de rufe, acuarele, hartie colorata, lipici si sfoara. Vopsiti impreuna un carlig de rufe cu acuarele, apoi luati un patrat de hartie creponata cu latura de 15 cm si strageti-l in centru pana ia forma unei fundite. La final, prindeti-l la mijloc cu o jumatate de sarma suficient de lunga incat sa iti ramana capetele ca 2 antenute si… gata, asta este tot! Camera celui mic va arata mult mai frumos decorata cu acesti fluturasi!

  1. Flori din hartie

Pentru bunicile care apreciaza cadourile sincere venite din partea nepotilor, aceste flori din hartie sunt ideale! Aveti nevoie de cartoane colorate, sarma flexibila (de culoare verde) si o panglica. Decupati impreuna cartonul colorat sub forma unor flori, realizati gauri cu ajutorul unui perforator, iar apoi treceti sarma prin acele orificii, astfel incat sa semene cu tulpina florilor. Dupa ce ati creat mai multe modele de astfel de flori, legati-le cu ajutorul panglicii si daruiti-le bunicilor! Cu siguranta vor aprecia gestul celui mic!

  1. Cires inflorit

Cine spune ca popcornul este bun doar pentru a fi mancat? Daca timpul va permite, amuzati-va impreuna realizand un cires inflorit cu ajutorul sau! Poate fi o activitate relaxanta de duminica pentru dumneavoastra si educativa pentru cel mic. Aveti nevoie de putin popcorn, o coala de hartie maro si roz si un lipici. Dupa ce ati pregatit popcornul, desenati impreuna un trunchi de copac si o serie de crengi pe o coala de hartie maro. Dupa ce decupati conturul trunchiului, lipiti-l pe o coala de hartie roz si asezati floricelele de porumb in dreptul crengilor.

Astept sa imi scrieti noi modalitati de a va distra cu puiul dumneavoastra!

Cu drag,

Mihaela Furtuna

Sursa: babycenter.com

 

No Comments

Post A Comment
})