Stiai ca exista cel putin 10 beneficii ale alaptatului pentru mami si bebe?

Stiai ca exista cel putin 10 beneficii ale alaptatului pentru mami si bebe?

Probabil ai auzit ca alaptarea ar avea foarte multe beneficii asupra bebelusului tau. Iti prezint o lista realizata recent cu avantajele alaptatului atat pentru bebe, cat si pentru tine.

  1. Un bebe mai sanatos. „Pneumonia, racelile si alte virusuri sunt reduse in randul copiilor alaptati pe o mai lunga perioada de timp”, spune Ruth A. Lawrence, profesor de pediatrie la Universitatea din Rochester NY.  Infectiile gastro-intestinale, cum ar fi diareea- care poate fi devastatoare, mai ales in tarile in curs de dezvoltare- sunt, de asemenea, mai putin frecvente.
  1. Oase mai puternice. Conform lui Lawrence, femeile care alapteaza au un risc mai mic sa faca osteoporoza dupa menopauza. „Cand o femeie alapteaza, corpul ei absoarbe calciu mult mai eficient.”
  1. Mai putine probleme cu greutatea. Este foarte putin probabil ca tu sau cel mic sa aveti probleme cu greutatea daca il alaptezi.
  1. Un incinerator de calorii. Este posibil sa fi auzit ca alaptatul ajuta la arderea a peste 500 de calorii pe zi. Si este aproape corect. Cu cat il vei alapta mai des pe bebe, cu atat vei reusi sa arzi mai multe calorii.
  1. Vindecare mai usoara dupa nastere. Oxitocina eliberata atunci cand cel miceste alaptat ajuta la contractarea uterului, reducand pierderea de sange. Alaptarea ajuta uterul sa revina la forma lui normala intr-un timp mai scurt- la aproximativ 6 saptamani, comparativ cu 10 saptamani, daca nu alaptezi.
  1. Risc mai mic de cancer. Alaptarea reduce riscul tau si al celui mic de a avea unele tipuri de cancer.
  1. Un sentiment de putere. „Este motivant ca mama sa-ti vezi bebelusul crescand singur, hranindu-se cu laptele matern.”
  1. Menstruatie intarziata. Alaptarea va reduce ovulatia, ceea ce inseamna menstruatie intarziata. „Alaptarea determina eliberarea de prolactina, care tine la distanta estrogenul si progesteronul, ceea ce impiedica declansarea ovulatiei. Cand nivelul de prolactina scade, cei doi hormoni contribuie la declansarea ovulatiei, deci a menstruatiei.”
  1. O modalitate buna de a afla mai multe despre bebelusul tau. Trebuie sa-i „citesti” nevoile celui mic, pentru ca, spre deosebire de hranirea cu un biberon, la alaptare nu poti vedea cat de mult a mancat. Trebuie sa te bazezi pe propriile instincte si sa-ti dai seama cand cel mic s-a saturat.
  1. Alaptarea ajuta la cultivarea relatiilor cu alte mame. Fie ca estevorba despre discutii legate despre stiluri de viata sau despre cresterea copiilor, alaptatul incurajeaza crearea relatiilor intre mamici.

Cu drag,

Echipa Copil Drag

Sursa: www.fitpregnancy.com

Traducere: Echipa Copil Drag

No Comments

Post A Comment
})